Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

τερμα οι κλοπες στις παραλιες



Εκ πρώτης όψεως μοιάζει με ένα απλό κουτί, στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για το Gigga Clam, ένα αδιάβροχο «τεθωρακισμένο» κουτί όπου κάποιος μπορεί να αποθηκεύσει όλα τα πολύτιμα υπάρχοντά του, όπως π.χ. κινητό τηλέφωνο, χρήματα κτλ., προτού βουτήξει στη θάλασσα.
Με σχήμα που παραπέμπει σε όστρακο, το πρωτότυπο κουτί συνδυάζει έναν μηχανισμό κλειδώματος και σύστημα GΡS, προκειμένου ο ιδιοκτήτης του μετά τη χρήση του να μπορεί με ασφάλεια να το θάψει στην άμμο. Ο μηχανισμός κλειδώματος ενεργοποιείται με τη βοήθεια ενός αισθητήρα φωτός. Έτσι μόλις το γιγάντιο όστρακο βυθιστεί κάτω από την άμμο κλειδώνει, ενώ το ξεκλείδωμά του μπορεί να πραγματοποιηθεί εύκολα μέσω ενός διαδραστικού αδιάβροχου βραχιολιού που καλείται να φοράει στον καρπό του ο ιδιοκτήτης.
Τι γίνεται, όμως, σε περίπτωση που κάποιος άλλος ανακαλύψει τον «θαμμένο θησαυρό»; Αμέσως το κουτί εκπέμπει σήματα τα οποία ο ιδιοκτήτης λαμβάνει υπό μορφή δονήσεων του βραχιολιού που φοράει. Μόλις η κλοπή επιβεβαιωθεί, τότε στο βραχιόλι ενεργοποιείται το σύστημα εντοπισμού του χαμένου πλέον θησαυρού, σηματοδοτώντας ακριβώς πού βρίσκεται το πολύτιμο όστρακο.
Η «δροσερή» ιδέα ανήκει στον σχεδιαστή Κρις Στράτον και, παρά το γεγονός ότι ακόμη παραμένει σε πειραματικό επίπεδο, αναμένεται να μαγνητίσει τα βλέμματα των απανταχού λουομένων αν μια μέρα κυκλοφορήσει στις παραλίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου